Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Merel Vercammen & Ties Mellema om 15:00

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Merel Vercammen & saxofonist Ties Mellema spelen op Fort Uitermeer
Violiste Merel Vercammen speelt een bijzonder programma met saxofonist Ties Mellema. Merel studeerde cum laude af en trad op over …

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Merel Vercammen & saxofonist Ties Mellema spelen op Fort Uitermeer
Violiste Merel Vercammen speelt een bijzonder programma met saxofonist Ties Mellema. Merel studeerde cum laude af en trad op over de hele wereld. Ze is artistiek leider van het Snaar Festival, waarbij ze een link legt tussen muziek en wetenschap. Merel bespeelt van het NMF een Vuillaume-viool uit Parijs ± 1845. Ties speelde twintig jaar in het Amstel Quartet, maar componeert nu zelf en volgt zijn eigen muzikale weg. Van het NMF heeft hij een bassaxofoon in bruikleen. Voor hun programma “Het Parlement der Dingen”, vroegen zij vier jonge, aanstormende componisten muziek te schrijven: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens. Tijdens het concert nemen zij de luisteraar mee in langs zijn ideeën over natuur, wetenschap, cultuur, politiek en hybride vormen die daartussen zitten. Een divers palet aan nieuwe inzichten van een nieuwe generatie componisten.
Stoer torenfort langs de Vecht
Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd.
Voor het concert kunt u met een van de fortengidsen een rondleiding doen. De rondleiding start om 12:00 uur, het concert begint om 13:00 uur. Of de rondleiding start om 14:00 uur en het concert begint om 15:00 uur.

LocatieFort Uitermeer
Uitermeer 5
1381 HP Weesp

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • Fort Uitermeer - Uitermeer 3 1381 HP Weesp

Meer informatie

Fort Uitermeer
Uitermeer 3
1381 HP Weesp
Plan je route

Meer informatie

Prijzen

  • Volwassenen € 25,00
  • Kinderen € 25,00

Meer informatie

Fort Uitermeer
Uitermeer 3
1381 HP Weesp
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten