Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zondag 21 juli.

Verscholen in het groen Ronddwalen op een verscholen fort vol mooie verhalen?  Eén keer per maand kun je met een fortengids op pad om de geschiedenis van Fort bij Abcoude te beleven. Niet alleen de historische verhalen van dit fort zijn magisch. Fort bij Abcoude is door de jaren heen veranderd in een prachtig natuurgebied vol bloeiende daslook, heksenkruid, lindes en meidoorns. Geniet van de rust en de kakafonie aan gefluit in dit vogelparadijs. Historische verhalen Het avontuur begint al op de parkeerplaats Daar ligt het pont…

Verscholen in het groen Ronddwalen op een verscholen fort vol mooie verhalen?  Eén keer per maand kun je met een fortengids op pad om de geschiedenis van Fort bij Abcoude te beleven. Niet alleen de historische verhalen van dit fort zijn magisch. Fort bij Abcoude is door de jaren heen veranderd in een prachtig natuurgebied vol bloeiende daslook, heksenkruid, lindes en meidoorns. Geniet van de rust en de kakafonie aan gefluit in dit vogelparadijs. Historische verhalen Het avontuur begint al op de parkeerplaats Daar ligt het pontje over de fortgracht, waarmee je naar het stille en mystieke forteiland vaart. Daar aangekomen neemt onze fortengids je mee naar onder meer de kazerne. Hier bezoek je het kruitmagazijn, de lichtgang en de slaapvertrekken. De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke ‘Oreillon’ zie je Fort bij Nigtevecht liggen. Je kunt je goed voorstellen dat soldaten destijds vanaf dit punt de omgeving goed in de gaten hielden. Stelling van Amsterdam Fort bij Abcoude behoort tot de Stelling van Amsterdam. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. De lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad. Samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinies vormt de stelling sinds 2021 het UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’. Korting voor leden Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting op de entreetickets. Volwassen leden betalen €7,00 en kinderen €3,50.

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • Fort bij Abcoude - Molenweg 19A 1391 CH Abcoude

Meer informatie

Fort bij Abcoude
Molenweg 19A
1391 CH Abcoude
Plan je route

Meer informatie

Prijzen

  • Volwassenen € 10,00
  • Kinderen € 5,00

Wanneer

  • Zondag 21 juli 2024 14.00 - 15.30 uur

Meer informatie

Fort bij Abcoude
Molenweg 19A
1391 CH Abcoude
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten