Duik de geschiedenis in

Kijk en Luister

Wil je het verhaal van de Hollandse Waterlinies thuis beleven? Dat kan. Voor kinderen is er een mooie Klokhuis aflevering gemaakt, De regionale omroepen hebben samen gewerkt aan een 12-delige TV-serie. En wil je liever alleen luisteren? Zet dan de koptelefoon op en luister naar de podcast.

TV-serie Langs de Hollandse Waterlinies

In de 12-delige serie ‘Langs de Hollandse Waterlinies’ ga je mee op ontdekkingstocht in UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Er worden vele locaties bezocht en er komen experts, bevlogen vrijwilligers, ondernemers en andere betrokkenen bij de Hollandse Waterlinies aan het woord. Elke aflevering staat een ander thema in het verhaal van het verleden, het heden en de toekomst van dit bijzondere erfgoed centraal.

Bekijk de serie
Margreet van Gils en Jelmer Krom in Woudrichem

Podcast Geheim Water

Geheim Water is een tiendelige podcastserie waarin het boeiende en urgente verhaal van het water, de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld. Een 8D audio-avontuur door het verleden, heden en de toekomst van Nederland, waterland

Beluister de podcast
Afbeelding van het logo van de podcast Geheim Water

Klokhuis aflevering

Klokhuis van de NTR heeft een aflevering gemaakt over de Hollandse Waterlinies in de serie over alle Nederlandse Werelderfgoederen. Duik samen met Tirsa in het verhaal van de verdediging van Nederland met water als bondgenoot. Tirsa bezoekt de forten, bunkers en kanonnen langs de waterlinies en ontdekt hoe water als verdediging kan worden ingezet. Zelf houdt ze het ook niet droog. Ook Pien en Lobbert verdedigen hun kasteel met water.

Bekijk hier de aflevering
Still uit de Klokhuis aflevering over de HW