Duik de geschiedenis in

Plan je bezoek

Om jouw bezoek aan de Hollandse Waterlinies tot een daverend succes te maken, kunnen we ons voorstellen dat je behoefte hebt aan wat tips om je weg te vinden. We geven je graag een overzicht van de bezoekbare forten, kastelen, vestingsteden en musea. Maar waar leer je het verhaal van het UNESCO werelderfgoed eigenlijk het beste kennen? Hoe kom je bij een fort? En zijn de forten toegankelijk voor bezoekers met een beperking? Tot slot laten we je alle locaties in de Hollandse Waterlinies zien op de kaart. 

Praktische informatie

Op zoek naar praktische informatie over een bezoek aan de Hollandse Waterlinies? We helpen je graag op weg! Kom te weten op welke locaties het verhaal over het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies het best verteld wordt, welke arrangementen worden aangeboden, hoe je het makkelijkst bij de waterlinies komt en welke forten toegankelijk zijn voor bezoekers met een beperking.

Bekijk onze praktische tips

Plekken om te bezoeken

In de Hollandse Waterlinies zijn enorm veel plekken die de moeite van een bezoek waard zijn! Bewonder een indrukwekkend fort, snuif de historie op in een oud vestingstadje, waan je in de middeleeuwen in een kasteel of verdiep je kennis in een museum. Weet jij al welke plek je wil bezoeken?

Start je bezoek aan de Hollandse Waterlinies

Bekijk de kaart

Met twee linies van wel 200 kilometer lang is er eigenlijk altijd wel een stukje waterlinie bij jou in de buurt! Op de kaart kun je zien waar alle forten, kastelen en vestingsteden in de Hollandse Waterlinies zich bevinden. Zo kun je vervolgens op je fiets springen of je wandelschoenen aantrekken en het werelderfgoed verkennen.

Bekijk de waterlinies bij jou in de buurt