Duik de geschiedenis in

Speciaal voor...

Ben je leerkracht in het onderwijs, vrijwilliger op een fort of ondernemer in de Hollandse Waterlinies? Dan ben je vast benieuwd naar de mooiste verhalen om te vertellen om te vertellen over de forten, sluizen en schuilplaatsen in je omgeving. Met de informatie op deze en onderliggende pagina's helpen we je graag op weg. 

Voor schoolklassen

Hoe leuk is het om in de klas kennis te maken met het verhaal van de Hollandse Waterlinies en daarna het UNESCO werelderfgoed bij jouw school in de buurt te bezoeken? Met een van de lespakketten komt dit zeker in orde. Bekijk snel welke pakketten er beschikbaar zijn bij jou in de buurt. 

Meer over educatie
De Polderwachter, een man met een grote bos krullen en een zwart overhemd, staat voor een fort en geeft uitleg aan een klas kinderen.

Vrijwilligers

Wil je vrijwilliger worden op één van de forten in de Hollandse Waterlinies, of ben je al aan de slag op vrijwillige basis? Wat geweldig dat je je inzet voor ons UNESCO werelderfgoed! Stichting Liniebreed Ondernemen is er voor jou. Lees snel verder om te ontdekken wat Liniebreed Ondernemen voor jou kan betekenen. 

Meer informatie voor vrijwilligers
De toegangspoorten van het Fort Bezuiden Spaarndam staan open. Daarachter zie je het betonnen fort liggen.

Ondernemers

Steeds meer forten in de Hollandse Waterlinie hebben een nieuwe functie en zijn daardoor opengesteld voor publieke doeleinden. Achter die forten staan inspirerende ondernemers. Van restaurant tot Bed & Breakfast en van museum tot wellnessresort. Stichting Liniebreed Ondernemen is dé organisatie van en voor betrokkenen bij de waterlinies in Nederland. Voor promotie, advies, verbinding en ondersteuning ben je bij Liniebreed Ondernemen aan het juiste adres. 

Lees meer over Liniebreed Ondernemen
Marco Lauret, ondernemer op Fort Everdingen, staat in de omgang van het bakstenen fort met een glas bier.