Duik de geschiedenis in

Speciaal voor..

Een bezoek met kinderen, in een groep of met een fysieke beperking vraagt om wat extra aandacht en planning. Gelukkig zijn er diverse locaties in de Hollandse Waterlinies die hier rekening mee hebben gehouden en die jouw bezoek tot een groot succes willen maken. Ook voor natuurliefhebbers, fijnproevers, avontuurzoekers en puzzelaars openen de forten van de waterlinies graag hun deuren. 

Speciaal voor kinderen

Kom lekker ravotten in het Waterliniemuseum of op Pampus, beleef een ontdekroute rond een fort of doe mee aan een kinderworkshop: In de Hollandse Waterlinies is genoeg te beleven voor kleine bezoekers!

De leukste activiteiten voor kids
Een groep kinderen rent enthousiast door een gang in een fort.

Speciaal voor groepen

In de Hollandse Waterlinies zijn diverse leuke en afwisselende uitjes te beleven voor groepen. Van escaperoom tot rondleiding en van proeverij tot sportieve uitdagingen. Hoe leuk is het om je samen te verwonderen over de schoonheid van de waterlinies? Bezoek onze mooiste locaties met een groep!

De leukste groepsactiviteiten
Een groep mensen wandelt over een pad in een groene omgeving.

Speciaal voor natuurliefhebbers

Fiets of wandel door het mooie open landschap of ga op pad met een boswachter op een van de natuurforten. In de Hollandse Waterlinies is voor de natuurliefhebber veel bijzondere natuur te ontdekken en te beleven!

Trek lekker de natuur in
Een oud bakstenen fort omgeven door bloesem.

Speciaal voor fijnproevers

Ben je liefhebber van luxe voedselproducten, of is uit eten gaan voor jou echt een exclusief avondje uit? Dan is een aantal locaties in de Hollandse Waterlinies een kolfje naar jouw hand! Wij zetten een aantal specialistische voedselleveranciers en high-end restaurantbelevingen voor je op een rij. 

Culinair genieten in de waterlinies
Een groep mensen proost met glazen rode wijn in een tent op het terrein van een fort.

Speciaal voor avontuurzoekers

Hou jij wel van een sportieve uitdaging, begeef je je graag op de ongebaande paden en sla je het liefst zelf je tentje op? Bekijk dan onze avontuurlijke tips voor een bezoek aan de waterlinies!

Ga op avontuur in de waterlinies
Een drijvend vakantiehuisje met daarvoor een kano.

Speciaal voor bezoekers met een beperking

Op deze pagina vind je een overzicht van alle rolstoelvriendelijke forten van de Hollandse Waterlinies. Per fort is beschreven welke delen van de locatie toegankelijk zijn en of er een invalidentoilet aanwezig is. 

Informatie voor bezoekers met een beperking
Een groot betonnen fort met een stenen pad er omheen.

Speciaal voor puzzelaars

In de Hollandse Waterlinies is genoeg te puzzelen. Dat kan gewoon thuis op de bank met een online legpuzzel van een fort. Wil je iets meer uitdaging? Doe dan een escape room of ga geocachen.

Ga aan de slag met breinbrekers