Duik de geschiedenis in

Scholen

De Hollandse Waterlinies zijn een goed bewaard geheim en er valt van alles te ontdekken en te beleven. Want hoe werkte zo'n waterlinie nu eigenlijk en hoe leefden de soldaten op de forten? Allemaal spannende verhalen waar we kinderen graag in meenemen en ze zelf op ontdekkingstocht laten gaan.

Lespakket in ontwikkeling

Binnenkort is op deze pagina een nieuw lespakket over de Hollandse Waterlinies te vinden voor leerlingen van groep 5 en 6 in het basisonderwijs. In de provincie Utrecht biedt KunstCentraal al een lespakket aan voor leerlingen van groep 5 en 6 in het basisonderwijs.

Wil je nu al met de kinderen aan de slag en het verhaal en de geheimen leren kennen van de Hollandse Waterlinies. Kijk dan naar de Klokhuis aflevering, speel het spel, luister naar de podcast of kijk op de speciaal voor kids pagina

Klokhuis

Klokhuis

Klokhuis heeft een aflevering gemaakt over de Hollandse Waterlinies. Duik samen met Tirsa in de geschiedenis en de werking van de Hollandse Waterlinies, zou ze het droog houden? Kijk de Klokhuis aflevering en ontdek het spannende verhaal van water als bondgenoot. 

Potje Hollandse Waterlinies

Potje Hollandse Waterlinies

Potje Hollandse Waterlinies speel je als ganzenbord. Voor het spel heb je nodig één dobbelsteen en voor elke speler een pion. Tijdens het spel leer je van alles over het leven op een fort en de werking van de Hollandse Waterlinies. Pak de dobbelsteen en speel het spel.

Geheim Water podcast

Geheim Water podcast

Geheim Water is een 8D podcast over het belang van het water in het verleden, heden en de toekomst van Nederland. De rol van de waterschappen en van de waterlinies daarin. Sluit je ogen, zet je koptelefoon op en stap in een andere wereld!

UNESCO Werelderfgoed in het onderwijs

Het belangrijkste doel van het Werelderfgoedverdrag is het doorgeven van dit uitzonderlijke Werelderfgoed aan de volgende generatie. Het is dan ook belangrijk om de jeugd al vroeg te betrekken bij het Werelderfgoed. Speciaal daarvoor heeft Stichting Werelderfgoed Nederland een lespakket ontwikkeld voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar en voor leerlingen op het MBO. Lees alles daarover in de wegwijzer.