Duik de geschiedenis in

Kunstliefhebbers

Ben je een kunstliefhebber en geïnteresseerd in de Hollandse Waterlinies? Op verschillende plekken in het UNESCO werelderfgoed kun je jezelf laten inspireren door de mooiste kunstwerken. Veel kunstenaars lieten zich op hun beurt inspireren door de Hollandse Waterlinies. 

Kunstforten

Beleef kunst, cultuur en natuur tijdens een bezoek aan een aantal waterlinieforten! In het Kunstfort bij Vijfhuizen komen beeldende kunst en militair erfgoed samen. Tijdens een wandeling over het eiland zie je diverse kuntwerken en door het jaar heen zijn verschillende internationale tentoonstellingen te bezoeken. Fort Maarsseveen tussen Utrecht en Maarssen is een actieve broedplaats voor kunst en cultuur. Er vinden kleinschalige culturele evenementen plaats en Nederlands enige 'Polderwachter' houdt er kantoor. Op het strak vormgegeven Werk aan het Spoel in Culemborg vind je een culturele ontmoetingsplek en aantrekkelijke horeca. Vaak huist er een artist in residence op het fort en regelmatig zijn er activiteiten op het gebied van kunst en theater. 

Waterliniekunst in de openbare ruimte

Van kunstwerken langs de snelweg tot bijzondere tunneltjes en van groepsschuilplaatsen met een heel nieuw uiterlijk tot kunst bovenop een fort: op diverse plekken hebben kunstenaars zich laten drijven door de geschiedenis en de schoonheid van de Hollandse Waterlinies. Ga zelf op pad en laat je inspireren door de bijzondere perspectieven op de waterlinies!

Kunstroute 'Moed! Mijn soldaat' op de Geniedijk

Kunstwerken - in de Hollandse Waterlinies