Duik de geschiedenis in

Puzzelaars

In de Hollandse Waterlinies is genoeg te puzzelen. Dat kan gewoon thuis op de bank met een online legpuzzel van een fort. Wil je iets meer uitdaging? Doe dan een escape room of ga geocachen.

Online puzzelen

Legpuzzels maken is heel populair en goed voor je hersen. Van verschillende forten zijn er een online legpuzzel. Ga de uidaging aan.

Hoe werkt het?

  • Klik op de puzzel naar keuze
  • Een voorbeeld van de puzzel vind je door te klikken op het ‘afbeeldingicoontje’ linksonder in de donkergrijze balk

Escape rooms

Ben jij goed in puzzelen en weet je binnen de gestelde tijd te ontsnappen aan een afgesloten ruimte in een fort? Op diverse locaties in de Hollandse Waterlinies kun je een Escape Room doen:

Een groep mensen probeert te ontsnappen uit een ruimte die overspannen is met touwen.

Geo cachen

Hou je van puzzelen en avontuur? Dan is Geo cachen wat voor jou. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.Al wandelend en speurend kom je opdrachten tegen op aangegeven waypoints. .

  • Bij GeoFort is een GeoFortcache, een route van 5 km met onderwerg allemaal opdrachten. 
  • In de Stelling van Amsterdam is een multi cache Stelling van Amsterdam. Deze bestaat uit meerdere etappes voor lange afstandsfietsers of voor de auto/motor.

Beide Geocaches zijn te vinden op Geocaching.com, om een Geo cache te doen moet je je gratis registreren.

 

Een fort overgroeid met gras en omgeven door een fortgracht, gefotografeerd vanuit de lucht.