Duik de geschiedenis in

Vervoer

Kom je op bezoek in de Hollandse Waterlinies? Het plannen van een bezoek aan de Stelling van Amsterdam of de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan best wat voeten in aarde hebben. Het bereiken van je plaats van bestemming vraagt soms om wat tijd en gepuzzel, maar het bezoek maakt het de moeite meer dan waard. Lees hier meer over routebeschrijvingen, fietsverhuur of de bereikbaarheid van forten met het openbaar vervoer.

Routebeschrijving

Op elke fortpagina is het adres van de locatie aangegeven. Je kunt hierbij ook klikken op 'plan je route'. Vanaf jouw eigen locatie wordt direct een route gepland naar de gewenst plek in Google Maps, waarbij je kunt kiezen voor het gewenste vervoersmiddel: auto, lopend, met de fiets of het openbaar vervoer. Op dit kaartje kun je ook zien welke andere waterlinielocaties in de buurt zijn en of er leuke activiteiten of horeca nabij zijn. 

Bekijk de kaart met alle locaties in de waterlinies

Streekvervoer

Via de website 9292.nl is het mogelijk om je reis te plannen met het openbaar vervoer naar één van de forten van de Hollandse Waterlinies. Een aantal forten is zeer goed bereikbaar met de trein of bus. 

Plan je route via 9292.nl

Fietsverhuur

Niet alle forten zijn even goed bereikbaar met de bus of de trein. Op veel NS-stations is het mogelijk om een OV-fiets te huren, zowel in de Stelling van Amsterdam als in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Bekijk de website ov-fiets.nl