Duik de geschiedenis in

Pers

UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies is een gebied met een rijke hsitorie vol met verborgen verhalen. Verhalen die we graag delen. Met jou en met jouw lezers. Vandaar dat jij, als vertegenwoordiger van een krant, tijdschrift, online platform of omroep, van harte welkom bent om de Hollandse Waterlinies zelf te komen ontdekken. 

Vertel het verhaal

Ver weg van de drukte, middenin het Hollandse waterlandschap, diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op als je een polderweggetje inslaat: de forten van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Robuuste locaties in een lint tussen Edam en de Biesbosch, verbonden door wandel-, fiets- en vaarroutes die een gemeenschappelijk verleden hebben. Natuur, cultuur en geschiedenis, voor iedereen nabij. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat je steeds weer op een eigen manier kunt ontdekken en beleven.

Lees het hele inspiratieverhaal

Ga op ontdekkingstocht

De Hollandse Waterlinies ontdekken voor een publicatie? In contact komen met de mensen die de verhalen van toen en nu kunnen vertellen? De verborgen pareltjes bezoeken?

Neem contact op voor een op maat gemaakte persreis: sitebureau@hollandsewaterlinies.nl

Laat het zien

Foto's vertellen het verhaal vaak beter dan woorden. Ben je op zoek naar mooie beelden bij je verhaal, neem dan contact met ons op. 

We werken hard aan een beeldbank. Tot die tijd kan je mailen naar: sitebureau@hollandsewaterlinies.nl en zoeken we met jou naar de mooiste beelden voor bij jouw artikel.