Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel


Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies op zaterdag 17 augustus.

Op Fort Waver-Amstel staat de tijd stil Stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel. Op deze bijzondere plek lijkt de tijd stil te staan. Onder deskundige begeleiding van een fortengids krijg je de kans om dit fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken. Oude elementen Veel elementen van vroeger zijn bewaard gebleven. In het gebouw zie je oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heb je een weids uitzicht over het open linielandschap met de schootsvelden en houten huizen en tuur je kilometers ver. UNESCO Werelderfgoed Fort Waver-Amstel (1911) is onde…

Op Fort Waver-Amstel staat de tijd stil Stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel. Op deze bijzondere plek lijkt de tijd stil te staan. Onder deskundige begeleiding van een fortengids krijg je de kans om dit fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken. Oude elementen Veel elementen van vroeger zijn bewaard gebleven. In het gebouw zie je oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heb je een weids uitzicht over het open linielandschap met de schootsvelden en houten huizen en tuur je kilometers ver. UNESCO Werelderfgoed Fort Waver-Amstel (1911) is onderdeel van de Stelling van Amsterdam; de 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormt de Stelling van Amsterdam het UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’. Nóg een reden om, samen met een ervaren fortengids, op pad te gaan op deze bijzondere combinatie tussen cultuurhistorie en natuur op steenworp afstand van Amsterdam.

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • Fort Waver-Amstel - Waverdijk 20 3646 AS Waverveen

Meer informatie

Fort Waver-Amstel
Waverdijk 20
3646 AS Waverveen
Plan je route

Meer informatie

Prijzen

  • Volwassenen € 10,00
  • Kinderen € 5,00

Wanneer

  • Zaterdag 17 augustus 2024 14.00 - 15.30 uur

Meer informatie

Fort Waver-Amstel
Waverdijk 20
3646 AS Waverveen
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten