Leer alles over de aarde op het GeoFort


Leer alles over de aarde op het GeoFort

De GeoExperience op GeoFort is al jaren een favoriet gezinsuitje in heel Nederland: alles staat er in het teken van de toekomst van de aarde…

De GeoExperience op GeoFort is al jaren een favoriet gezinsuitje in heel Nederland: alles staat er in het teken van de toekomst van de aarde! In het interactieve Science Center ontdek je spelenderwijs hoe big data ons kan helpen, welke nieuwe energiebronnen er zijn en hoe een smartphone weet waar je bent. Ga miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D-globe te draaien. Zoom met Powers of Ten in op het kleinste deel in je lichaam en weer uit tot aan het verste plekje in het heelal. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang, vind je weg in het doolhof of neem de pont naar het drijvende Nederland. Ga zelf aan de slag met verschillende navigatietechnieken: van spionage-computers tot infraroodcamera’s én van GPS-expedities tot een interactieve zandbak. Ook mag je buiten spelen in de Vleermuis-speurtuin van Staatsbosbeheer, voor een drankje of lunch ga je naar het naastgelegen 3D café.

Minecraften bij GeoFort
Op het GeoFort vinden wij Minecraft helemaal te gek! Je kunt bij GeoFort deelnemen aan verschillende Minecraft activiteiten, zoals de Minecraft speurtocht en de Minecraft kubus quiz. Wij vinden Minecraft niet alleen leuk maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. Bouw vanuit huis mee aan GeoCraft of doe mee aan één van onze Minecraft activiteiten op het fort.

Extra rondleidingen

Speciaal voor het Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april zijn er extra rondleidingen. Generaal Kraijenhoff, de grondlegger van GeoFort en de andere forten van de Hollandse waterlinie, verbindt verleden, heden en toekomst aan elkaar. Hij neemt de kinderen mee op zijn ontdekkingstocht op ‘zijn' fort, voor hem 200 jaar later in de tijd.

Bekijk het volledige programma op de website.

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • GeoFort - Nieuwe Steeg 74 4171 KG Herwijnen

Meer informatie

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen
Plan je route

Meer informatie

Prijzen

  • Volwassenen € 17,00
  • Kinderen € 15,50

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 20 april 2024 t/m 21 april 2024 10.00 - 17.00 uur

Meer informatie

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten