Trouwen bij Fort de Batterijen


Trouwen bij Fort de Batterijen

In het groene hart van Utrecht ligt Fort de Batterijen, een bijzondere evenementenlocatie op een historische plek. De ruige omgeving in combinatie met de karakteristieke gebouwen zorgt voor een mysterieuze sfeer.

Hartelijk welkom op Fort de Batterijen!
Fort de Batterijen is een inspirerende en ontspannen locatie vlakbij Utrecht. Het monumentale fort anno…

In het groene hart van Utrecht ligt Fort de Batterijen, een bijzondere evenementenlocatie op een historische plek. De ruige omgeving in combinatie met de karakteristieke gebouwen zorgt voor een mysterieuze sfeer.

Hartelijk welkom op Fort de Batterijen!
Fort de Batterijen is een inspirerende en ontspannen locatie vlakbij Utrecht. Het monumentale fort anno 1871 – 1873 is de afgelopen jaren van een verwilderd fortterrein ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. Het fort is de perfecte locatie voor jouw bruiloft. Door haar unieke karakteristieken is het fortterrein een sfeervolle locatie voor elke groepsgrootte. De totale bezetting van Fort de Batterijen telt vijf objecten, waaronder het Wachthuis, de monumentale Artillerieloods en drie bunkers verspreid over het fortterrein. De ruim twee hectare grond die bij het fort horen, bieden uitgebreide mogelijkheden voor outdoor evenementen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tenten te plaatsen en (een deel) van jouw bruiloft buiten te organiseren.

Het Wachthuis
Wat ooit het slaapvertrek en de wachtruimte van de manschappen was, is nu een bijzondere ruimte voor bruiloften. Het Wachthuis bestaat uit een combinatie van vijf gewelven waarvan drie voor jouw bruiloft te gebruiken zijn. De ruimtes zijn fris, industrieel en modern ingericht met natuurlijke elementen. Door de grote gevelpuien ogen de ruimtes licht en fris en kijk je tijdens de receptie uit op het groen van het fortterrein en het kabbelende water van de fortgracht. Deze setting gecombineerd met de natuurlijke en eigentijdse inrichting van het gebouw maken de gewelven zeer geschikte ruimtes voor de receptie, borrel of omkleden voor de firstlook.

De Artillerieloods
De Artillerieloods is een karakteristieke loods van ruim 250 m² en heeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De begane grond met sfeervolle houten balken en stalen accenten bestaat uit een grote karakteristieke ruimte voor het feest of bij slecht weer het diner en ceremonie. De tweede verdieping van de Artillerieloods is voorzien van twee subruimtes en is daarmee uitermate geschikt voor het omkleden voor de firstlook.

Unieke buitenlocatie
In de zomermaanden is het ook mogelijk om buiten in de frisse lucht (bijna) alle onderdelen van jullie bruiloft te faciliteren. Op het natuurrijke fortterrein zijn stijlvolle stretchtenten geplaatst die een unieke setting bieden voor de ceremonie, de receptie of het diner. Uiteraard kan beeld, geluid en catering hier ook gefaciliteerd worden en qua indeling zijn diverse opstellingen mogelijk. Met fluitende vogeltjes op de achtergrond genieten de gasten van jullie mooie dag in deze inspirerende omgeving.

Borrelen bij de Bunkerbar
Klaar met het inhoudelijke programma en tijd om te gaan ontspannen? Voor de imposante rode deuren van de Munitiebergplaats bevindt zich de stoere Bunkerbar. Geniet van een koud drankje onder de zandkleurige stretchtent of neem lekker plaats op het terras in het zonnetje. Terwijl jullie genieten van het uitzicht over het fortterrein, proosten jullie op de mooiste dag van jullie leven.

Noorderkade
Het uiterste puntje van ons terrein is de Noorderkade. Deze plek is omringd door water en natuur. Op deze plek bijna sproojesachtige plek worden de ceremonies bij mooi weer gehouden. Zijn jullie klaar om het jawoord te geven?

Ons verhaal
Fort de Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie deed dienst van 1871 tot ongeveer 1940 en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, herleeft Fort de Batterijen sinds begin 2017 als inspirerende locatie voor de zakelijke markt. Met aandacht voor natuur en historie is dit rauwe terrein ontwikkeld tot een sfeervolle evenementenlocatie.

Perfecte ligging
Fort de Batterijen ligt midden in Nederland, prachtig gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en verscholen in het groen. De locatie ligt in het groene hart van Utrecht en is goed bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. Uw gasten kunnen gebruik maken van de ruim aanwezige parkeergelegenheid rondom het terrein.

Kom opladen!
Interesse in Fort de Batterijen als locatie voor jouw bruiloft? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek op locatie. De Batterijen is niet gebonden aan vaste concepten, iedere aanvraag is anders en ons team ontwikkelt met veel plezier een passend voorstel op maat.

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • Fort de Batterijen - Overeindseweg 25 3439 LP Nieuwegein

Meer informatie

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein
Plan je route

Meer informatie

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 december 2024

Meer informatie

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten