BSO opvang Fort Kakola op LUNET III


BSO opvang Fort Kakola op LUNET III

BSO Fort Kakola is uniek gelegen in een bijzondere en groene omgeving op Fort Lunet III. De buitenschoolse opvang zit in de kanonkazemat van…

BSO Fort Kakola is uniek gelegen in een bijzondere en groene omgeving op Fort Lunet III. De buitenschoolse opvang zit in de kanonkazemat van dit fort. In de gezellige binnenruimte kunnen kinderen een spelletje doen, lezen, lekker ‘loungen’, knutselen en koken en bakken in de keuken. Buiten is volop avontuur met o.a. water, wat een belangrijk element is in de wereld vanaf 8 jaar. Door de elementen beter te leren kennen zullen kinderen beter in staat zijn om gevaren in te schatten. Kinderen leren om vlotten te bouwen en het principe om te drijven. Verder zijn er spelvormen met water waarbij trechters en buizen een systeem vormen en waarbij water zich verplaatst of een omweg maakt. Interessant is het om te weten door het jaar heen dat regen kan veranderen in hagel, sneeuw of ijs. Voor klussers is er materiaal genoeg om te bouwen, te timmeren en te zagen. Kinderen leren hierdoor wat stevig is of niet. Hoe bouwconstructies in elkaar zitten en hoe je samen werkt. Naast alle natuurspelen en mogelijkheden wordt er ook gewoon gevoetbald en binnen op de banken een boekje gelezen of spelletjes gedaan.

Er spelen 40 kinderen vanaf 9 tot 13 jaar verdeeld over twee groepen. De kinderen worden opgehaald van basisschool de Baanbreker, de Klim, de Spits en de Leonardoschool.

Fort Kakola
Adres: Houtensepad 150 d, 3524 SB Wijk: Lunetten
Telefoon: 030-8200719 / 06-43878143
E-mail: bsokakola@ludens.nl
Openingstijden: ma/di/do, na schooltijd -18.30 uur (wo/vrij naar BSO Maan)

Meer over Ludens
De vrijetijdsbesteding van kinderen wordt steeds meer beïnvloed door de televisie, computer, beton en asfalt. Dat is jammer, omdat natuurbeleving bewegen stimuleert en bijdraagt aan de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. De buitenschoolse opvang (BSO) is een kansrijke plek om betrokkenheid en draagvalk voor de natuur bij kinderen van 4 tot 12 jaar te vergroten. Dat is de reden dat Ludens gekozen heeft voor locaties in een groene en natuurlijke omgeving. Het Fort op Lunet I en Fort Kakola op Lunet III maken hier deel van uit en zijn unieke plekken in de wijk.

Dit evenement vindt plaats op de volgende locaties:

  • Lunet III - Houtensepad 150 3524 SB Utrecht

Meer informatie

Lunet III
Houtensepad 150
3524 SB Utrecht
Plan je route

Meer informatie

Prijzen

  • Volwassenen € 0,00
  • Kinderen € 0,00

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 december 2024

Meer informatie

Lunet III
Houtensepad 150
3524 SB Utrecht
Plan je route

Meer informatie

In de buurt

Handige info

Toon resultaten