Duik de geschiedenis in

Podcast Geheim Water

Geheim Water is een tiendelige podcastserie waarin het boeiende en urgente verhaal van het water, de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld. Een 8D audio-avontuur door het verleden, heden en de toekomst van Nederland, waterland.

Ontmoet dijkenbouwers, zeeschuimers, pompers en polderaars. Vaar over land met de Watergeuzen. Loop over de bodem van de zee met ingenieur Lely. Waak samen met je maats over de Waterlinie. Ervaar de kracht van waterschappen en plofsluizen. Voorspel regen en droogte. En luister naar meteoroloog Helga van Leur die haar visie geeft op wat de toekomst ons zal brengen. Dompel je onder in het eeuwenoude verhaal waaraan nooit een eind zal komen. Het verhaal van Geheim Water.

Vriend, vijand en bondgenoot

Zo lang we ons kunnen heugen, is water onze beste vriend in Nederland, waterland. Maar dat zelfde water is ook onze grootste vijand. En dat water was soms ook onze bondgenoot. Water voedt én verzuipt ons, het beschermt ons én het sleurt ons mee naar de verdoemenis. Eeuwenlang al leven wij met het water samen, en toch heeft het nog altijd oneindig veel geheimen voor ons.

8D audiopodcast

De podcast Geheim Water is een 8D audiopodcast, een 360 graden geluidslandschap waar je als luisteraar middenin zit als je met je beste hoofdtelefoon luistert. Hoor de donder over je heen rollen, de soldaten langs je marcheren en het water links en rechts van je druppen in een fort.  

De podcast is een productie van StoryTrail.nl in opdracht van Sitebureau Hollandse Waterlinies, in samenwerking met de waterschappen in de Hollandse Waterlinies en het Kenniscentrum Waterlinies.

Let op: van deze podcast is in verband met auteursrechten helaas geen transcript beschikbaar voor dove - en slechthorende luisteraars. 

Beluister de afleveringen van Geheim Water hieronder.

 

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Radio via Internet en Google Podcast