Waterlinie Wandel-experience (10 km)


Deze wandelroute van ‘Happen & Stappen’ leidt je door het mooie Waterlinielandschap langs de Lek. Op het Eiland van Schalkwijk vind je vele waterlinie-elementen vlak bij elkaar! Tijdens deze wandelroute kom je prachtige forten tegen, zoals Fort Werk aan de Korte Uitweg, Fort Honswijk en de loopgraaf Werk aan de Groeneweg. Heb je trek gekregen van alle indrukken? Dan wacht je een lekker soepje bij Werk aan de Korte Uitweg en een lekkere lunch of hoofdgerecht bij Jonkheer de Ram in Schalkwijk. 

Dit ga je doen

Drie vrouwen wandelen door een groen gebied.

Waterlinie Wandel-experience

Je begint met een kopje koffie of thee met gebak bij Jonkheer de Ram. Dan wandel je via het Verdronken Bos naar het Eiland van Schalkwijk. Daar ligt het prachtige fort Werk aan de Korte Uitweg. Geniet van een smakelijk soepje of een taartje. Daarna wandel je naar het inundatieveld polder Blokhoven en langs Lunet aan de Snel, Fort Honswijk en de Lek weer terug naar Jonkheer de Ram. Daar eindigt je wandeling met  een heerlijk lunch- of hoofdgerecht.

Dit arrangement is inclusief een wandelroute met GPX-bestand, koffie/thee met gebak bij restaurant Jonkheer de Ram, een soepje bij Fort WKU en een lunch of hoofdgerecht bij opnieuw Jonkheer de Ram.

Kosten: het ochtendarrangement (met lunch) kost €23,95 per persoon. Het middagarrangement (met hoofdgerecht) kost €29,95 per persoon.

Boek dit arrangement