Duik de geschiedenis in

Start Fortenseizoen

| Eva Bleeker

In het weekend van 15 en 16 april is het tijd voor de Start van het Fortenseizoen en meer verdedigingserfgoed. Op deze data begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en ander waterlinie-erfgoed in Nederland.

Van alles te beleven

In de Hollandse Waterlinies is veel te beleven! Strijk neer op een heerlijk fortterras of ontdek het prachtige linielandschap met spannende speurtochten, expedities, exposities en kinderactiviteiten. Of geniet van één van de vele wandel-, fiets- en vaarroutes. Er is een gevarieerd aanbod voor jong en oud. 

Bekijk de trailer van Start Fortenseizoen
Een afbeelding waarop staat dat het fortenseizoen het weekend van 15 & 16 april 2023 start.

Van rondleiding tot fortterras

Tijdens Start Fortenseizoen kun je neerstrijken op de terrassen van vele forten. Na een stevige wandeling, een fietstocht of terwijl de kinderen zich lekker vermaken op het fort, het kan allemaal. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende rondleidingen, bijvoorbeeld met een gids of op eigen gelegenheid. In een aantal forten vind je musea. Van de Tweede Wereldoorlog tot de VOC-tijd: je bent nooit uitgekeken of uitgeleerd na een bezoek aan een fort. Met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart is een aantal locaties met korting of zelfs gratis te bezoeken. 

Bekijk alle activiteiten in de agenda
Drie vrouwen zitten op een terras bij een bakstenen fort en drinken een biertje.