Duik de geschiedenis in

Bezoek de waterlinies tijdens Fortenfestival 2023

| Eva Bleeker

Tijdens het Fortenfestival van 2 t/m 10 september kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld mee op een rondleiding, bezoek een museum of geniet van een hapje of drankje op een museumterras. Extra leuk: Tijdens het Open Monumentenweekend (9 & 10 september) zijn veel forten gratis toegankelijk en openen locaties hun deuren die normaliter gesloten blijven. Filter in onze agenda op 'Fortenfestival' en bekijk alle activiteiten tijdens dit evenement in de Hollandse Waterlinies. 

Musea

Bezoek één van de 21 musea in de Hollandse Waterlinies. Veel musea zijn gevestigd in forten, maar ook kastelen en transformatorhuisjes zijn omgetoverd tot plekken waar je heel veel kunt leren. De meest uiteenlopende thema's komen aan bod, van de Tweede Wereldoorlog tot de middeleeuwen. 

Bekijk alle musea in de Hollandse Waterlinies

Speciaal voor kids

Kom langs in de Hollandse Waterlinies met kinderen! Er is genoeg te beleven voor jonge bezoekers. Van een kinderroute rond een fort of een ontdekkingstocht door Geofort, het Waterliniemuseum of Forteiland Pampus tot diverse leuke workshops. 

Bekijk alle kinderactiviteiten

Kom wandelen, fietsen of varen

Laat je verrassen door de schitterende Hollandse Waterlinies tijdens een wandel-, fiets- of vaarroute. Bewonder de robuuste bouwwerken die je onderweg tegenkomt zoals bunkers, forten en sluizen en geniet van de heerlijke rust en ruimte. 

Eten en drinken op unieke plekjes

Even bijkomen van alle indrukken? Neem dan plaats op het terras bij een van de forten. Van restaurant en pannenkoekenfort tot brasserie of zelfs brouwerij: je vindt het allemaal in de Hollandse Waterlinies, want een heel aantal forten heeft een culinaire bestemming gekregen. 

Bekijk waar je kunt eten en drinken

Niet alleen in de Hollandse Waterlinies is van alles te beleven, ook andere waterlinies in Nederland nemen deel aan het Fortenfestival! Bekijk de agenda van Forten.nl voor de leukste activiteiten verspreid over heel Nederland.